Beneficiile apei alcaline sau bazice pentru sănătatea noastră

pH este prescurtarea de la „pondus hydrogenii". Noţiunea a fost introdusă de către omul de ştiinţă danez S.P.L. Sorensen, în anul 1909, pentru a exprima concentraţii mici de ioni de hidrogen şi a fost definită ca logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentraţiei ionilor de hidrogen.

pH-ul este o mărime ce permite aprecierea faptului că, o soluţie pe bază de apă este acidă (0≤pH<7) sau bazică (7<pH≤14).

Majoritatea reacţiilor chimice şi biologice sunt însă guvernate de activitatea ionior de hidrogen şi din acest motiv definiţia pH-ului s-a modificat:

pH = -log 10 aH+

Concentraţia ionilor de hidrogen al unei ape pure la temperatura camerei este 7, adică neutră. Sub valoarea de 7 apa devine acidă, iar peste valoarea de 7 devine bazică sau alcalină.

>>> VEZI AICI SORTIMENTELE DE APA NATURAL-ALCALINA BACANIA NATURISTA <<<

Apa alcalină neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate de către organele excretoare. Un exemplu care ne ajută să înţelegem acest lucru ar fi grăsimea de pe mâini după ce spălăm carnea. Aceasta grăsime nu poate fi îndepărtată cu apa de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea şi a ne curăţa pielea. Grăsimea este acidă şi săpunul este alcalin. Ne spălăm corpul la exterior îndepărtând murdăria, dar neglijăm complet murdăria din interior.

Apa alcalină -  nu are valoare nutriţională sau de medicament dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza şi lichefia deşeurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea şi starea de bine.

Aproape toţi oamenii suferă, din cauza greşelilor de alimentaţie şi a poluării mediului, de prea multă aciditate in corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Din cauza arderilor deficitare, hrana se transformă în reziduuri acide, pe care corpul le elimină, în parte, prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în ţesuturi.

Surplusul de grăsime e unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor.

O cura de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu procesul de alcalinizare. Fără alcalinizare, fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea.

Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prăjelile, conservele sau combinarea greşită a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; brânză+pâine, etc.) determina crearea condiţiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate creează deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor făcute de Sang Whang, autorul cărţii „Inversarea procesului de îmbătrânire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apă obişnuită.

Când vom înţelege că bolile degenerative ale adulţilor sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea. Pentru a duce o viaţă lungă, mai întâi trebuie să eliminăm deşeurile acide din corpul nostru.

Sângele şi celulele noastre trebuie sa fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide. Acestea din urmă sunt stocate sub formă de grăsime. Astfel, îngrăşarea e rezultatul necesităţii de a se crea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.

Cauze care conduc la acidoză: alimentaţie neadecvată, consum insuficient de apă, stres, sedentarism.

Câteva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipaţie, probleme digestive cum ar fi indigestia şi balonările, guta, dureri ale încheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, creşterea în greutate, slăbirea sistemului imunitar.


Scara pH

pH-ul se măsoară pe o scară logaritmică cu valori între 0 şi 14. Valoarea 0 pe această scară reprezintă aciditatea maximă, în timp ce valoarea 14 reprezintă  alcalinitatea maximă. Valoarea 7 reprezintă o valoare neutră (nici acidă nici alcalină). Deoarece scara pH este o scară logaritmică, un pH  cu valoarea 4 este de 10 ori mai acid decât unul cu valoarea 5.

>>> VEZI AICI SORTIMENTELE DE APA NATURAL-ALCALINA BACANIA NATURISTA <<<

 

 

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere