Ce tipuri de mied există?
Cea mai veche rețetă de mied este cea clasică – din miere, apă și drojdie. Însă de-a lungul timpului, producătorii au încercat și alte rețete cu arome de fructe și diverse mirodenii care au devenit de succes.
Băcănia Naturistă prezintă o gamă largă de mied, în funcție de gust și componență.
Vinul vechi din miere de albine Kurpiowski este un mied tradițional în care gustul este accentuat de adaosul de coacăze negre.
Miedul premium Jadwiga are un parfum unic, datorită adaosului de zmeură și trandafir sălbatic.
Lubelski premium este maturat cu adaos de fructe de pădure, ce îi conferă o aromă subtilă.
Miedul Apis este maturat din miere de albine ce provine din nectaruri de culoare închisă, cu adaos de ierburi alpine și mirodenii selectionate. Are un gust dulce-moderat, cu adaos de suc de scorus și săruri minerale.
Miedul Grzany Polski are un conținut crescut de miere de albine și un amestec de mirodenii din rădăcini și ierburi. Se recomandă pentru consum în anotimpul rece, dupa ce se încălzește până ajunge la 50-55°C.
Mied Piastun regular are adaos de merișoare și mirodenii care îi conferă o aroma intensă si gust fin.
Ce gust are miedul?
Mierea de albine este un ingredient principal în producția miedului, prin urmare gustul tradițional este unul dulce, aromat. Însă la fel ca și vinul, miedul poate fi dulce sau sec.
Toate miedurile menționate mai sus, din miere de albine, apă și fructe sunt dulci. Dar dacă preferați un mied mai puțin dulce, atunci Miedul Korzenny este alegerea potrivită. Acest tip de mied este cel mai sec dintre toate tipurile de mied și are un conținut de alcool de 11%.
Prin urmare, miedul poate fi consumat oricând. Fie că e vorba de o cină romantică, de o degustare după o masă copioasă sau pur și simplu într-un moment de regăsire, miedul va crea o atmosferă de neuitat.