DE CE ESTE BENEFIC SA CONSUMI OTET DE MERE?

 

 

In ultimii ani se vorbeste din ce in ce mai mult despre beneficiile otetului de mere. S-a dovedit deja ca mentine glicemia sub control, sustine pierderea in greutate si chiar imbunatateste aspectul si sanatatea pielii.

Otetul de mere este fabricat trecand printr-un proces de fermentatie, formand astfel probiotice si enzime extrem de benefice pentru organism, oferindu-i o cantitate semnificativ mai mica de zahar si mai putine calorii decat sucul de mere. De fapt, este nevoie doar de una pana la doua linguri de otet de mere pentru a profita de beneficiile lui.

Cu cel putin 20 de utilizari potentiale si o serie de beneficii dovedite, otetul de mere ar trebui sa fie de nelipsit din orice farmacie naturista de acasa.

 

6 beneficii ale otetului de mere

 

 

  1. Regleaza nivelul zaharului din sange

Otetul de mere ajuta in mentinerea nivelului optim al zaharului in sange. Acesta este unul dintre principalele beneficii ale otetului de mere.

Studiile au dovedit ca prin consumul regulat de otet de mere nivelul zaharului din sange scade semnificativ, putand ajunge pana la minus 30%.

Otetul de mere poate creste, de asemenea, sensibilitatea la insulina. Insulina este hormonul responsabil pentru transportul zaharului din sange catre tesuturile in care poate fi utilizat drept combustibil.

Un studiu publicat in Diabetes Care a aratat ca ingestia de otet a ajutat la imbunatatirea semnificativa a sensibilitatii la insulina cu pana la 34% la cei cu diabet zaharat tip 2 sau rezistenta la insulina.

Pentru a mentine stabilitatea nivelului de zahar din sange, incercati sa diluati una pana la doua linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa si sa-l consumati inainte de mese. In plus, asigurati-va ca moderati aportul de carbohidrati, cresteti consumul de fibre si alimente proteice si aveti activitate fizica regulata. In acest fel va asigurati ca veti scadea nivelurile de zahar din sange si mai mult.

  1. Sustine pierderea in greutate

Otetul de mere este de scurt timp in lumina reflectoarelor, prin prisma faptului ca a inceput sa fie din ce in ce mai recomandat in curele de slabire da catre specialistii nutritionisti, pentru a ajuta la scaderea rapida a kilogramelor nedorite. Dar este otetul de mere cu adevarat eficient in pierderea in greutate?

Exista o multitudine de cercetari care confirma beneficiile otetului de mere in cazul curelor de slabire. Intr-un studiu (care studiu ? ideal ar fi sa dam si sursa), consumarea a doar doua linguri de otet de mere pe parcursul a 12 saptamani a dus la pierderea in greutate a aproape 4 kilograme, fara alte modificari ale dietei sau stilului de viata.

Studiile arata ca otetul de mere poate creste, de asemenea, saturatia, ceea ce poate ajuta la reducerea consumului alimentar si accelerarea pierderii in greutate. Un studiu (care studiu ? ideal ar fi sa dam si sursa a aratat ca prin consumul de otet de  mere, nivelul total de calorii a scazut cu pana la 275 calorii pe parcursul unei zile.

Cu toate acestea, doar pentru ca otetul de mere are efecte pozitive in cazul curelor de slabire si pierderii in greutate, nu inseamna ca ar trebui sa fie folosit in exces si exclusiv, ca un remediu fulger pentru hiperponderabilitate.  Pentru a vedea cu adevarat rezultate optime, asigurati-va ca utilizati cura cu otet de mere in combinatie cu o dieta sanatoasa si un stil de viata activ.

 

 

  1. Reduce colesterolul

Colesterolul este o substanta asemanatoare grasimii care se poate acumula in artere, determinand ingustarea acestora. Colesterolul ridicat din sange va determina inima catre activitate in exces, fortand-o sa lucreze mai mult pentru a impinge sangele in tot corpul.

Otetul de mere sustine sanatatea inimii, ajutand la mentinerea nivelului scazut al colesterolului.

Pe langa faptul de a include o lingura sau doua de otet de mere in dieta dvs. zilnica, alte modalitati de scadere rapida a colesterolului includ reducerea consumului de zahar si a carbohidratilor rafinati, consumul grasimilor sanatoase si a catorva portii de peste pe saptamana.

 

>>> Vezi aici SORTIMENTELE DE OTET DE MERE 100% NATURAL din BACANIA NATURISTA! <<<

 

  1. Imbunatateste sanatatea pielii

Otetul de mere nu are efecte optime doar asupra sanatatii organelor interne sau functiilor corpului; s-a demonstrat ca are efecte benefice pentru piele, in tratarea acneei si reducerea cicatricilor. Anumite tulpini de bacterii contribuie adesea la dezvoltarea acneei, iar otetul este bine cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si s-a dovedit a fi eficient impotriva multor tulpini de bacterii daunatoare.

Otetul de mere contine, de asemenea, componente specifice cum ar fi acidul acetic, acidul lactic, acidul succinic si acidul citric, toate acestea putand inhiba cresterea Propionibacterium acnes, tulpina specifica a bacteriilor responsabile pentru producerea acneei.

Aceste ingrediente benefice pot, de asemenea, reduce cicatricile. Un studiu efectuat in Jurnalul de Dermatologie Cosmetica (care numar ? ce tara ?) a aratat ca tratarea cicatricilor lasate de acnee cu acid lactic timp de trei luni a dus la imbunatatiri ale texturii, pigmentarii si aspectului pielii tratate, precum si la o diminuare a cicatricilor.

Adaugarea unor alimente probiotice in dieta ta, folosind masti tratament si lotiuni tonice, plus mentinerea pielii bine hidratate sunt si alte remedii eficiente pentru acnee, ce vin in completarea beneficiilor otetului de mere.

  1. Reduce tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala crescuta este un factor major de risc pentru bolile de inima. Aceasta forteaza inima sa munceasca mai mult, cauzand muschiul inimii sa slabeasca si sa se deterioreze in timp.

Otetul de mere regleaza nivelul tensiunii arteriale, ajutand la mentinerea inimii sanatoase si puternice.

Alte modalitati naturale de scadere a tensiunii arteriale includ cresterea consumului de magneziu si potasiu, cresterea consumului de fibre si schimbarea alimentelor prelucrate cu alimente vegetale si integrale.

  1. Amelioreaza simptomele refluxului gastric

Refluxul gastroesofagian este o afectiune caracterizata prin trecerea refluxul acid din stomac pana in esofag, cauzand simptome neplacute cum ar fi arsuri la stomac, regurgitatie si greata.

Refluxul este adesea rezultatul unui nivel scazut de acid gastric. Daca va confruntati cu o astfel de problema, consumul de otet de mere poate ajuta in ameliorarea simptomelor refluxului gastric, prin introducerea mai multor acizi in tractul digestiv si a preveni astfel simptomele refluxului.

Pentru cele mai bune rezultate, diluati una pana la doua linguri de otet de mere intr-un pahar de apa si beti-l inainte de masa. In plus, nu uitati sa urmati o dieta optima, bogata in legume, grasimi sanatoase si alimente fermentate, pentru a reduce simptomele neplacute.

 

 

Concluzii

Otetul de mere este bogat in probiotice sanatoase si enzime.

Printre avantajele otetului de mere se numara suportul in eliminarea kilogramelor in plus, scaderea tensiunii arteriale si a nivelului colesterolului, stabilizarea zaharului din sange, imbunatatirea sanatatii pielii si ameliorarea simptomelor de reflux gastric.

Exista o gama larga de utilizari ale otetului de mere, de la fabricarea de detergenti naturali si spray-uri de uz casnic la albirea dintilor, balsam pentru par sau inclus in curele detox.

Optati pentru otetul de mere natural, preferabil nefiltrat si organic, deoarece acest tip de otet de mere furnizeaza cele mai multe beneficii pentru sanatate.

Amintiti-va sa diluati otetul de mere in apa, utilizati-l cu moderatie si asociati-l cu o dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat pentru a va maximiza rezultatele.

 

>>> Vezi aici SORTIMENTELE DE OTET DE MERE 100% NATURAL din BACANIA NATURISTA! <<<

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere