Intareste-ti imunitatea si sustine sanatatea organismului cu ajutorul polenului

 

 

Stiati ca polenul de albine contine aproape toate substantele nutritive necesare organismului nostru pentru a functiona optim? De aceea Consiliul Federal German de Sanatate a recunoscut oficial polenul ca medicament natural.

Este bogat in vitamine, minerale, proteine, lipide si acizi grasi, enzime, carotenoide si bioflavonoide. Polenul este astfel un agent antibacterian, antifungic si antiviral care reduce inflamatiile, stimuleaza sistemul imunitar si scade nivelul colesterolului. Toate acestea in mod natural.

Mai mult decat atat, polenul de albine contine mai multe proteine decat orice sursa animala si este bogat in aminoacizi esentiali. Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile polenului pentru sanatatea noastra.

Afla in articolul de mai jos de ce curele cu polen sunt atat de benefice pentru noi toti, indiferent de varsta.

>>> VEZI AICI Deliciile sanatoase pentru trup si suflet din BacaniaNaturista.ro! <<<

 

 

Dar, in primul rand, ce este polenul?

 

Albinele colecteaza polenul florilor, il amesteca cu o cantitate mica de secretie provenita din glandele salivare sau nectar si il transporta in niste “saculeti speciali” care se afla in partea de jos a picioarelor din spate.

Dupa ce polenul este colectat, este transportat la stup unde este introdus in celule fagurilor de miere. Apoi, fagurele este acoperit cu un strat subtire de miere si ceara, creand "capaceala". Capaceala trece printr-un proces de fermentatie anaeroba si este conservata de acidul lactic. Capaceala serveste drept sursa proteica de baza ​​pentru colonia albinelor.

Culoarea polenului variaza de la galben stralucitor la negru. Albinele colecteaza in mod normal polen din aceeasi planta, dar exista si posibilitatea sa colecteze polen si din specii diferite de plante. Granulele de polen difera astfel ca si greutate, culoare, forma, in functie de speciile de plante din care a fost cules.

Polenul de albine este cunoscut ca un produs apiterapeutic deoarece contine grupe de compusi chimici care sunt procesate de albine si folosite de om in scopuri medicinale, terapeutic. In compozitia sa exista aproximativ 250 de substante, inclusiv aminoacizi, lipide, vitamine, macro- si micronutrienti si flavonoide.

Conform celor mai recente date, o colonie de albine ofera de la 1 pana la 7 kilograme de polen pe an. In fiecare zi, cantitatea de polen colectata dintr-o singura colonie este de 50-250 de grame.

 

Care este compozitia chimica a polenului?

 

 

Polenul contine urmatoarele:

26% zaharuri (in principal fructoza si glucoza)

23% proteine (dintre care 10%  aminoacizi esentiali)

30% carbohidrati digerabili

5% lipide (inclusiv acizi grasi esentiali)

2% compusi fenolici (inclusiv flavonoide)

1,6% minerale (inclusiv calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, fier, cupru, zinc, mangan, siliciu si seleniu)

0,6% vitamine si acizi solubili in apa (inclusiv B1, B2, B6 si C)

0,1% vitamine solubile in grasimi (inclusiv vitaminele A, E si D)

 

Beneficiile polenului

 

  1. Reduce inflamatiile

Activitatea antiinflamatorie a polenului de albine a fost comparata cu cea a medicamentelor standard antiinflamatorii ( cum ar fi fenilbutazona sa indometacinul). Conform numeroaselor studii realizate, cercetatorii spun ca polenul poate fi utilizat cu succes in cazul inflamatiilor acute si cronice, bolilor degenerative si hepatice sau toxicitate.

 

  1. Antioxidant

Studiile recente au aratat ca polenul este benefic in tratamentul pacientilor care sufera de diverse boli, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul sau hipertensiunea. Proprietatile antioxidante remarcabile si efectele de regenerare impotriva stresului oxidativ au fost demonstrate in studii de specialitate.

Din acest motiv, polentul este un tratament natural recomandat in vindecarea unei palete largi de afectiuni, grabind procesul de recuperare al organismului.

 

 

  1. Protejeaza impotriva toxicitatii hepatice

Studiile de specialitate au demonstrat ca polenul de albine protejeaza hepatocitele (celulele hepatice) de stresul oxidativ si sustin vindecarea leziunilor hepatice cauzate de diferite forme de toxicitate.

 

 

  1. Sustine activitatea sistemul imunitar

Polenul de albine are proprietati antimicrobiene si antivirale asupra mai multor ramuri de bacterii si microbi. Studiile au demonstrat ca polenul, folosit in cure controlate, inhiba dezvoltarea, scade inmultirea sau chiar distruge coloniile microbiene.

Polenul de albine poate fi de asemenea un aliat puternic in lupta impotriva alergiilor. Are actiune antialergica datorita capacitatii sale de a inhiba activarea celulelor mastocite, care joaca un rol important in fazele timpurii si tarzii ale reactiilor alergice.

 

  1. Supliment alimentar 100% natural

Studiile arata ca polenul de albine poate fi folosit cu succes ca supliment nutritiv validat. Cercetarile au demonstrat ca polenul administrat in cure periodice creste nivelurile de vitamina C si magneziu din organism. De asemenea, creste nivelul hemoglobinei si a globulelor rosii, esentiale pentru buna functioare a corpului si de baza in lupta impotriva infectiilor.

Cercetatorii sugereaza ca polenul poate fi util atunci cand este administrat copiilor care nu au pofta de mancare sau au intarzieri in dezvoltare. De asemenea, poate ajuta copiii si adultii subnutriti, in special inainte si dupa interventii chirurgicale, atunci cand se recupereaza dupa o dependenta de alcool sau cand se afla sub stres fizic sau mental.

 

  1. Amelioreaza simptomele menopauzei

Un studiu realizat in 2015 in Germania a constatat ca atat mierea, cat si polenul de albine au diminuat simptomele neplacute specifice menopauzei, cum ar fi bufeurile, starile de nervozitate, tulburarile alimentare, etc. Peste doua treimi dintre pacientele care au efectuat studiul au raportat o ameliorare a simptomelor.

Cercetatorii sugereaza ca polenul si mierea de albine pot fi oferite femeilor care nu au raspuns la alte alternative pentru a face fata simptomelor postmenopauzale. Ei remarca, de asemenea, ca flavonoidele gasite in miere si polen sunt benefice pentru a preveni cancerul mamar, incurajand ca aceste produse ale stupului sa fie consumate de catre femeile cu simptome de menopauza si de catre cele cu antecedente de cancer mamar in familie.

 

  1. Anti-stress

Datorita proprietatilor nutritionale si tonice ale polenului de albine, acesta imbunatateste aportul de sange la nivelul tesutului nervos, imbunatateste capacitatea neuronala si intareste sistemul nervos care poate fi dezechilibrat de stres.  Polenul este astfel unul dintre cei mai eficienti eliminatori de stres naturali. Poate fi deosebit de util pentru persoanele devitalizate, in special pentru persoanele in varsta. Chiar si dozele mici de polen de albine pe o perioada lunga de timp pot imbunatati starea de spirit si rezistenta fizica, sporind astfel bucuria de a trai si pofta de viata.

 

>>> VEZI AICI Deliciile sanatoase pentru trup si suflet din BacaniaNaturista.ro! <<<

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere