Miere, scorţişoară şi nuci - tratamentul minune cu efecte terapeutice

Nu există tratament mai potrivit și mai sănătos în această perioadă ca cel cu miere, scorțișoară și nuci. Nu numai că tratează numeroase afecțiuni, dar prezintă și o magie aparte, specifică sărbătorilor de iarnă.

Fie că e vorba de cozonacul de Crăciun, de biscuiți vegani sau de un pahar de vin fiert, cele trei ingrediente au un efect miraculos asupra sănătății.

Știm deja că mierea este un antibiotic natural, un panaceu pentru cele mai multe boli. Mai multe informații despre beneficiile mierii poți găsi aici. Dar haideți să vedem de ce se recomandă această combinație de miere, scorțișoară și nuci ca fiind un tratament minune.

Ce presupune acest tratament minune de miere, scorţişoară şi nuci?

Mai exact, acest tratament minune cu miere, scorţişoară şi nuci presupune o combinație magică de: 100 de grame de miez de nucă, 300 de grame de miere și 2 linguriţe de scorţişoară

Miezul de nucă se macină şi se amestecă cu mierea şi cu scorţişoara până când se omogenizează.

Ce efecte terapeutice prezintă tratamentul minune?

În primul rând, acest tratament este folosit cu preponderență în cazuri de deficiență imunitară. Așadar, afecţiunile tratate cu amestecul din miere, nuci şi scorţişoară sunt:

  • Întărirea imunităţii - consumaţi o linguriţă pe zi pe o perioadă cât mai lungă
  • Prevenirea şi tratarea bolilor de inimă - se ia câte o linguriţă dimineaţă pe stomacul gol şi una seară înainte de culcare
  • Stimularea memoriei - se consumă 3 linguriţe pe zi, dimineaţă, la prânz şi seară
  • Inflamatiile vezicii urinare - diluaţi 2 linguriţe din acest preparat într-un pahar cu apă călduţă (un pahar pe zi timp de 7 zile)
  • Artrită - aplicaţi amestecul pe locul afectat şi masaţi încet
  • Răceală - se adaugă o lingură din acest preparat într-un pahar cu apă călduţă şi se bea câte un pahar dimineaţă şi unul seară
  • Scăderea colesterolului - consumaţi 4-5 linguriţe pe zi, asociate cu adoptarea unei diete de tip vegetarian (în maxim o lună, nivelul colesterolului va reveni la normal)
  • Gastrită şi ulcer - consumaţi o linguriţă dimineaţă pe stomacul gol pe o perioadă de 30 de zile
  • Oboseală - se adaugă o lingură din amestecul de miere, scorţişoară şi nuci într-un pahar cu apă. Se bea un pahar dimineaţă şi unul după-amiază.
  • Acnee - se aplică amestecul direct pe coşuri, seara înainte de culcare. Se îndepărtează cu apă călduţă a două zi.

 

Așadar, amestecul de miere, nuci si scortișoară are o mulțime de beneficii și un gust extraordinar, ceea ce il face agreat chiar și de către copii. Puneți deoparte cele trei ingrediente și pregătiți rețeta magică pentru un surplus de voie bună și sănătate. Cum vi se pare? Așteptăm cu drag părerea dumneavoastră printr-un comentariu.

Iar dacă nucile sunt printre alimentele preferate vă invităm să încercați și biscuiții vegani cu nuci perfecți mai ales pentru această perioadă de post.

Surse: topremediinaturiste.ro, realitatea.net

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere