10 lucruri pe care nu le știai despre ciocolată
Dacă te-aș întreba care este cel mai dulce desert din lume, ce ai răspunde?
Unul dintre cele mai consumate dulciuri din lume este ciocolata. Mai mult decât atât, experții estimează că aproximativ 1 miliard de oameni mănâncă ciocolată în fiecare zi. În medie, fiecare american consumă 12 kilograme de ciocolată pe an, în timp ce europenii consumă 15 kilograme pe an.
Pe lângă gustul ispititor, unul dintre motivele pentru care ciocolata este atât de consumată este starea de bine pe care o provoacă. Consumul de ciocolată eliberează dopamina, un hormon care stimulează centrele de plăcere ale creierului.
Dar iată ce nu știai despre ciocolată:
1. Arborii de cacao pot trăi până la 200 de ani, dar fac boabe doar 25 de ani din viață.
2. E nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a face 450 g de ciocolata.
3. În ciuda rădăcinilor amazoniene, cele mai mari plantații de cacao sunt în Africa, de aici provenind circa 70% din producția mondială.
4. Ciocolata este un antidepresiv ușor prin creșterea nivelului de serotonină și endorfină din creier pentru o scurtă perioadă de timp.
5. În ciuda conținutului ridicat de calorii, ciocolata nu crește nivelul colesterolului în sânge.
6. Ciocolata are un efect antibacterian în gură și protejează dinții de carii. Un studiu efectuat de cercetătorii din Japonia a concluzionat faptul ca anumite părți din boabele de cacao neutralizează bacteriile din gură și cariile dentare.
7. Ciocolata caldă a fost prima formă de preparare a ciocolatei din istorie. Atât în cultura aztecă, cât și în cea mexicană se prepară un fel de ciocolată caldă, aceasta fiind folosită cu ocazia anumitor ceremonii, cum ar fi nunțile.
8. Aeroportul din Bruxelles este locul în care se vinde cea mai multă ciocolată din lume (800 de tone în fiecare an).
9. Cacaoa reprezintă alimentul cel mai bogat în magneziu. Magneziul acționează ca factor de creștere, tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv și tranchilizant, are rol alături de calciu și fosfor în controlul excitabilității musculare și înlesnește metabolismul vitaminei C și al calciului.
10. Ciocolata solidă a fost inventată în Marea Britanie. Combinând unt de cacao, zahăr și lichior de ciocolată, 2 britanici au creat prima formă de ciocolata solidă, în anul 1847.
Însă moderația rămâne la fel de importantă ca în orice domeniu. Tot ce e în exces dăunează, prin urmare consumă ciocolată cu moderație și rămâi sănătos.
Băcănia Naturistă îți oferă biscuiți vegani cu ciocolată, fără gluten și fără zahăr, pentru a te bucura de beneficiile ciocolatei fără niciun risc.
Și dacă tot suntem în luna iubirii, comandă și mied Apis pentru a profita de reducerea de 50% la a doua sticlă cumpărată. Intră pe site și pregătește un cadou original pentru cei dragi.