10 lucruri utile despre naut

Năutul este o leguminoasă cu boabe nutritive bogate în proteine și fibre. Este folosit în diverse rețete vegane și vegetariene pentru că oferă numeroase proteine, fier, vitamine și minerale.Și este prețuit încă din Antichitate.

Ce e bine să știi despre năut?

1. Năutul este cunoscut în lume sub diferite denumiri precum boabe garbanzo, mazăre egipteană sau fasole. Poate fi găsit sub formă de boabe roșii, verzi, maro sau negre.

2. Năutul a fost cultivat prima dată în Orientul Mijlociu, cu aproximativ 7500 de ani în urmă. În Antichitate a fost consumat de romani, greci și egipteni.

3. În secolul al XVIII-lea, năutul a fost folosit ca înlocuitor pentru cofeină.

4. Năutul menține un sistem digestiv sănătos prin conținutul de fibre solubile și dietetice.

5. Năutul poate fi folosit în diverse rețete (supe, salate), implicit în dulciuri. Vezi colecția de biscuiți vegani din năut. Fie că alegi biscuiții vegani cu roșcove, cu arahide, cu lămâie, cu nuci sau cu cafea, o să descoperi un gust sățios și extrem de gustos.

6. Năutul conține un număr mare de antioxidanti, vitamine si minerale, inclusiv folati, magneziu, vitamina B6, vitamina C, fier, potasiu, calciu, fosfor si zinc. Prin urmare, poate înlocui cu ușurință carnea în perioadele de post sau în rețetele vegetariene.

7. Năutul este folosit și în industria cosmetică pentru prevenirea ridurilor, a acneei și pentru combaterea mătreței.

8. Năutul ajută la un somn liniștit datorită conținutului de serotonină și triptofan.

9. Anual se consumă aproape 10 milioane de tone de năut la nivel mondial.

10. Cuvântul năut provine din cuvântul turc nohut și a intrat în limba română pe vremea cand Dobrogea era parte a Imperiului Otoman, sub forma arhaică nahut. Astăzi, cea mai mare producție mondială este în India, Australia și Pakistan.

Năutul este un aliment sănătos și sățios cu un rol important în menținerea sănătății, dar și a greutății. Este folosit adeseori și în rețete de slăbit datorită cantității reduse de calorii și pentru că favorizează digestia. În plus, nu conține colesterol!

Descoperă BISCUIȚII VEGANII din făină de năut, făcuți manual, cu ingrediente naturale, de post. Acum la reducere de 20% dacă adaugi codul BISCUITI20 înainte de finalizarea comenzii!

Integrează năutul în dieta ta și alege să trăiești savuros!

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere