8 condimente care pot transforma apa obișnuită într-o băutură vindecătoare

Vă propunem câteva rețete de băuturi sănătoase, vindecătoare, care îmbunătățesc digestia și curăță corpul de toxine. Se poate folosi apă rece sau caldă, în funcție de anotimp. Noi vă recomandăm apă minerală, natural-alcalină.

1. Apă cu scorțișoară

Adăugați o bucățică de băț de scorțișoară într-un pahar cu apă și lăsați-l până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizată.

Apa cu scorțișoară este un remediu excelent de iarnă pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia).

Consumul regulat de apă cu scorțișoară face minuni în ceea ce privește metabolismul și arderea grăsimilor din corp.

2. Apă cu ghimbir

De secole, oamenii au folosit ghimbir pentru a se trata de diferite probleme digestive: greață, crampe stomacale, balonare și indigestie. Ghimbirul crește circulația sângelui și are proprietăți antiinflamatoare și antivirale puternice.

Adăugați câteva felii de rădăcină de ghimbir într-un pahar cu apă caldă. Beți lichidul, și consumați și feliuțele de ghimbir. Această băutură se poate servi dimineața, cu puțină lămâie, sau seara, după o zi stresantă.

3. Apă cu cuișoare

Aceasta poate fi o apă de gură excelentă. Cuișoarele au proprietăți antiseptice foarte puternice. Apa cu cuișoare ajută de asemenea la tratarea indigestiei și la eliminarea paraziților.

Adăugați 3-5 cuișoare într-un pahar cu apă caldă. Se lasă până când acestea își eliberează aromele.

 4. Apă cu mentă

Experții în nutriție ne sfătuiesc să avem mereu în casă mentă verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădină sau în ghiveci, pe timpul iernii. Menta este un leac de încredere pentru durerile de stomac.

Apa cu mentă stimulează glandele salivare să digere mai bine alimentele, și în plus împrospătează respirația și energizează corpul.

Menta ucide de asemenea bacteriile și virusurile.

5. Apă cu rozmarin

Apa cu rozmarin este nu doar delicioasă, ci și o băutură excelentă pentru stimularea imunității, circulația sângelui și reducerea inflamațiilor.

Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-o carafă cu apă și se lasă câteva ore. Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie. Rozmarinul a arătat de asemenea efecte de reducere a colesterolului.

6. Apă cu lavandă și lămâie

Apa cu lavandă și lămâie este cocktailul perfect de seară, după o zi lungă, obositoare și stresantă. Simpla aroma plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniștitor.

Se pune 1/2 ceașcă de lavandă și 1 lămâie feliată într-o carafă cu apă și se ține la frigider câteva ore.

7. Apă cu lămâie

Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunutății și neutralizarea radicalilor liberi.

Apa cu lămâie detoxifică, energizează, alcalinizează corpul și stimulează digestia alimentelor.

Încălziți 1 pahar cu apă și stoarceți sucul de la ½ lămâie. Beți acest lichid în fiecare dimineață.

8. Apă cu castravete

Adăugați câteva felii de castravete într-un pahar cu apă pentru a obține o apă vitaminizantă, profund hidratantă și detoxifiantă. Castraveții conțin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care hidratează maxim corpul. Consumați și feliile de castravete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și antioxidanți. 

Bonus: Apă cu miere

Apa cu miere, maturată cel puțin doi ani, formează o rețetă veritabilă de vin vechi cunoscut sub denumirea de mied. Rezultă astfel o băutură alcoolică naturală, dătătoare de viață și vindecătoare a numeroase boli. Miedul este una dintre cele mai vechi băuturi cu efecte miraculoase datorită conținutului de miere.

În colecțiile noastre veți găsi mai multe sortimente de mied cu adaos de mirodenii, fructe sau condimente.

 

Folosiți măcar una din rețetele de mai sus și protejați-vă sănătatea! Apa este esențială atât pentru corp, cât și pentru creier. În magazinul nostru găsiți cea mai bună apă de consum de pe piață și una dintre apele cel mai puțin mineralizate din Europa. 

Hidratați-vă și bucurați-vă de viață!

 

Sursa: lataifas.ro

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere