Câtă apă trebuie să bem zilnic? 5 mituri despre apă

Consumul de apă ajută la slăbit. Este recomandat să consumăm 2 litri de apă pe zi.

Ai mai auzit aceste recomandări, nu-i așa?

În următorul articol vom afla care sunt cele mai răspândite mituri despre apă. Care dintre recomandările experților sunt fondate și care nu.

Multe informatii pe care le știm despre apă sunt mituri, spune Dr. Eric Berg, chiropractician și expert în sănătate. Dr. Berg și-a petrecut ultimii 30 de ani ajutând oamenii să-și îmbunătățească starea de sănătate și să slăbească.

Iată care sunt cele mai cunoscute mituri despre apă.

 

2 litri de apă pe zi

Câtă apă trebuie să consumăm zilnic? Conform experților, o persoană trebuie să bea 2 litri de apă pe zi. Nimic mai fals, contestă dr. Berg. Cel mai bine e să bem atunci când ne este sete și să nu ne forțăm. Dacă bem prea multă apă, corpul va crește cantitatea de urină și va elimina electroliții. 

Apa minerală pură este foarte sănătoasă, deoarece furnizează minerale și electroliți. Iar Băcănia Naturistă vă pune la dispoziție cea mai bună apă de consum aici.

 

60% din corpul uman este alcătuit din apă

De fapt, corpul uman are zero procente de apă. Nici un singur mililitru din corp nu este apă pură. Sângele, limfa și urina sunt de fapt lichide electrolitice. Sunt compuse din minerale: sodiu, potasiu, calciu.

 

Apa ajută la slăbit

Conform principiului apa ajută la eliminarea grăsimilor, s-a ajuns la concluzia că apa ajută la slăbit. Dar grăsimea nu este liposolubilă. Nu se dizolvă în apă. Deci dacă bem mai multă apă nu vom scădea în greutate.

 

Apa înlătură toxinele

Toxinele, la fel ca și grăsimile, sunt liposolubile. Pesticidele, erbicidele și medicamentele nu pot fi eliminate cu ajutorul apei. Acestea sunt stocate de obicei în grăsime.

 

Dacă nu bei suficientă apă ai pielea uscată

Pielea uscată nu este provocată de deshidratare, ci de un deficit nutrițional. Uscarea pielii indică de fapt o lipsă de vitamina E. Vitamina E se găsește în piele, în ochi, în membranele mucoase.

Corpul se usucă atunci când nu are suficiente uleiuri și grăsime. Pielea arată tânără și frumoasă când avem suficiente uleiuri și grăsimi în corp. Prin urmare, apa nu ajută pielea uscată.

 

În concluzie

Dr. Berg, expert în sănătate, recomandă consumul de apă la nevoie, deoarece consumul excesiv de apă duce la pierderea electroliților.

Oamenii au nevoie de apă ca să supraviețuiască. Organismul pierde apă prin transpirație, fecale, urina și respirație. Pentru a funcționa corespunzător, organismul are nevoie permanentă de apă. În condițiile unui bune stări de sănătate și în condiții optime, un om poate supravietui în jur de 3-5 zile.

Dar un corp sănătos nu are nevoie doar de apă, ci de o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine.


Sursă articol: Drink 8 glasses of water per day – Big fat lie: https://www.youtube.com/watch?v=ae4wZ79GzGU&ab_channel=Dr.EricBergDC

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere