Cătina. Cel mai bun vaccin antigripal

Denumită și „ginsengul românesc” sau „cel mai bun vaccin antigripal”, cătina este considerată una dintre cele mai bogate surse de polivitamine naturale. 

Cătina este un arbust fructifer de origine din Asia Centrală, ce poate fi albă, galbenă sau roşie. În România, întâlnim cătina atât în regiunile muntoase, cât şi în nisipurile şi pietrişurile litorale.

Ce conține cătina?

Fructele de catină conțin vitamina C în proporție de două ori mai mare decât măceșele și de zece ori mai mare decat citricele.

Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt și ele prezente în fructele de cătină în concentrații importante. Iar betacarotenul se găsește în proportie mai mare decat în morcov și alți carotenoizi.

Beneficii cătină:

Cătina reprezintă un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atît interne cât şi externe.

Efect vitaminizant

Fructele de cătină conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. 30-40 de ml de suc de cătină cu miere, consumat dimineaţa, va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.

Efect imunostimultor

Cătina ajută organismul să se mențină sănătos si puternic și, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate în mod direct infecţiile bacteriene.

Efect depurativ

Ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv, cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.

Efect antioxidant

Cătina este plină de antioxidanţi puternici care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previne apariţia celulelor canceroase.

Efect antiinflamator

Cătina este un bun antiinflamator şi antibacterian nu doar la nivel intern. Este des utilizată şi în tratarea afecţiunilor pielii, rănilor sau arsurilor.

Efect cicatrizant

În administrarea externă, cătina are un puternic efect cicatrizant, hrăneşte pielea şi o ajută să se refacă. Poate fi folosită cu succes ca înlocuitor al loţiunilor sau cremelor calmante de după expunerea la soare.

Efect antianemie

Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală.

Efect citoprotector

Cătina este scutul ce apără celulele organismului de tot ce este toxic şi nociv şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a organismului.

Efect protector al sistemului digestiv.

Acizii Omega-7 din cătină ajută la hidratarea mucoasei din tractul digestiv și pot preveni apariția ulcerului gastric.

Cătina cu miere

Cătina se poate consuma în mai multe feluri, însă cel mai eficient mod de a te bucura de beneficiile acesteia este în amestec cu mierea. Împreună reprezintă cel mai bun vaccin antigripal datorită proprietăților ambelor produse.

Amestecul de cătină cu miere este considerat un elixir al sănătăţii, un leac universal pentru tratarea şi prevenţia a numeroase boli şi afecţiuni.

Mai ales acum, în perioada dintre anotimpuri, când se resimt diferențe de temperatură, este recomandată folosirea cătinei cu miere pentru întărirea sistemului imunitar și protecția împotriva răcelilor de sezon.

În plus, mierea îi taie gustul acrișor, puțin amărui și o transformă într-un desert plăcut. 

Pe scurt, cătina este plină de vitamine, minerale și antioxidanți și oferă corpului uman tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

 

Sursă: republicabio.ro

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere