Ce este apa alcalina si ce efecte are asupra noastra?

 

 

Apa alcalina a castigat tot mai multa popularitate rapida in ultimii ani, de la pasionatii de sanatate la sportivi profesionisti, indiferent daca urmaresc o dieta alcalina sau doar incearca sa obtina mai mult din hidratarea lor zilnica.

Este adevarat ca pH-ul corpului joaca un rol important in sanatatea generala, iar dieta standard este de obicei umpluta cu zaharuri rafinate, uleiuri hidrogenate, exces de sodiu, aditivi chimici, pesticide, hormoni sintetici si alimente care pot contribui la o supraproductie de acid in sange, favorizand un mediu in care boala poate sa prospere.

Specialistii sustin ca apa alcalina - sau apa cu un pH ridicat - este cea mai buna apa de baut atunci cand vine vorba de sanatate, citand o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Dar unde este adevarul de fapt?

Apa alcalina este doar o “bautura la moda”, sau e mai mult decat atat?

Afla din articolul de mai jos ce este apa alcalina si ce efecte are asupra organismului.

 

Deci, ce este apa alcalina?

 

 

Apa alcalina este un tip de apa cu un pH mai mare decat apa obisnuita. Ph-ul este o masura a aciditatii - un nivel scazut al pH-ului indica o substanta mai acida, in timp ce un pH mai ridicat este mai alcalin. Prea multi ioni de hidrogen inseamna ca celulele dispun de mai putin oxigen, rezultand o aciditate mai ridicata. Mai putini ioni de hidrogen inseamna ca celulele au mai mult oxigen disponibil, ceea ce duce la o stare mai alcalina sau de baza. Ceea ce e important de stiut este ca nu exista nici o boala cunoscuta care sa poata supravietui intr-o stare alcalina.

Deoarece are un pH mai ridicat, apa alcalina este mai benefica pentru organismul nostru decat apa de la robinet sau apa plata obisnuita. In mod obisnuit, ph-ul apei alcaline se afla in jurul valorii de 8 sau 9, in timp ce pH-ul apei obisnuite este de obicei mai apropiat de 7,0 sau mai putin. De asemenea, se spune ca apa alcalina ofera mai multe minerale cheie corpului nostu, minerale necesare pentru ca acesta sa functioneze corespunzator, cum ar fi calciu, potasiu, sodiu si magneziu.

In medie, valorile pH-ului nostru ar trebui sa fie de aproximativ 7,365 (ph-ul sangelui) pe o scara cuprinsa intre 0-14, lasand sangele la un raport alcalin-acid de 60/40.

Compusii alcalini trimit acizi in sange prin patru minerale principale - calciu, magneziu, sodiu si potasiu - care lucreaza impreuna pentru a mentine corpul sanatos si in perfecta functionare.

Calciul ne intareste oasele si sustine un sistem circulator sanatos.

Magneziul ajuta la transformarea alimentelor noastre in energie si lucreaza pentru mentinerea functiilor musculare, nervoase, cardiace si renale.

Sodiul controleaza tensiunea arteriala, echilibreaza fluidele din organism si influenteaza miscarea musculara.

Potasiul ajuta la mentinerea relaxarii musculare si a contractiei, care este extrem de importanta in zona cardiaca si, de asemenea, ajuta la digestie si eliminarea fluidelor.

 

>>> VEZI AICI SORTIMENTELE NOASTRE DE APA PLATA NATURAL ALCALINA <<<

 

Apa alcalina vs. apa structurata vs. apa regulata vs. apa minerala

 

 

Exista o multitudine de pareri cand e vorba de apa imbuteliata din supermarketuri. Daca inainte eram limitati la apa potabila obisnuita sau apa de izvor, exista acum un sortiment larg de soiuri de apa disponibile, de la apa alcalina la apa structurata si apa minerala.

Apa obisnuita imbuteliata contine poate fi in unele cazuri apa purificata, care provine din apa de la robinet care a fost filtrata printr-un proces numit osmoza inversa, care indeparteaza impuritatile si microorganismele. Cantitatile de minerale se gasesc, in cantitati mai mici, si in aceasta forma de apa, inclusiv calciu, magneziu, potasiu si sodiu. Apa purificata are in general insa un pH acid sau neutru de 7,0 sau mai mic.

Apa minerala naturala, pe de alta parte, provine dintr-un izvor mineral si contine de obicei o varietate de minerale cum ar fi sarurile si compusii de sulf. Este disponibila atat in ​varianta plata cat si in cea minerala, in functie de continutul de dioxid de carbon. La fel ca si apa alcalina, poate contribui la furnizarea de minerale importante pentru dieta noastra. Ph-ul apei minerale este si el insa, la majoritatea brandurilor, in jurul valorii de 7, cu mici variatii in functie de sursa.

Apa structurata este un tip de apa care nu a fost filtrata sau prelucrata, fiind aproape identica cu apa care se gaseste in natura. Se crede ca are o cantitate mai mare de energie si se spune ca este "incarcata optim", ajutand celulele noastre sa functioneze mai eficient. Cercetarile legate de acest tip de apa sunt foarte limitate si sunt multe speculatii pe marginea ei.

 

5 Beneficii ale apei alcaline

 

  • Imbunatateste circulatia sanguina
  • Reduce simptomele refluxului si aciditatii gastrice
  • Creste hidratarea
  • Regleaza zaharul din sange
  • Sustine sanatatea oaselor

 

 >>> VEZI AICI SORTIMENTELE NOASTRE DE APA PLATA NATURAL ALCALINA <<<

 

  1. Imbunatateste circulatia

Cercetarile spun ca apa alcalina imbunatateste circulatia, permitand sangelui sa curga mai usor prin corp pentru a furniza oxigen si substante nutritive importante. Acest proces functioneaza prin reducerea vascozitatii (grosimii sangelui), ajutandu-l sa se deplaseze mai eficient prin vasele de sange.

 

Acest lucru a fost demonstrat intr-un studiu din 2016 publicat in Jurnalul Societatii Internationale de Nutritie Sportiva, care a administrat apa obisnuita/ apa alcalina la 100 de adulti sanatosi, dupa un antrenament intens, pentru hidratare. Cei care au baut apa alcalina au avut o scadere cu 6,3% a grosimii sangelui, comparativ cu doar o scadere de doar 3,36% a viscozitatii sangelui pentru cei care au consumat apa obisnuita.

 

  1. Reduce simptomele refluxului gastric si aciditatii

Aciditatea gastrica este o afectiune in care acidul gastric se deplaseaza inapoi prin esofag, provocand simptome neplacute cum ar fi ragaitul, balonarea si greata. Pepsina, enzima responsabila de distrugerea proteinelor, joaca un rol cheie in aciditatea gastrica si in declansarea acestor simptome.

 

Apa alcalina are un efect benefic asupra neutralizarii pepsinei pentru a reduce simptomele. Un studiu in vitro realizat de un institut stiintific din New York a demonstrat ca prin consumul apei alcaline cu un pH de 8,8 efectele nocive ale pepsinei au fost neutralizate, facand astfel din apa alcalina o bautura cu potential terapeutic pentru persoanele care sufera de probleme de aciditate gastrica.

 

  1. Creste hidratarea

O hidratare optima este cruciala pentru sanatatea generala si starea de bine. Consumul unei cantitati suficiente de apa regleaza temperatura corpului, ajuta la transportul nutrientilor si e utila in procesul de detoxifiere al organismului

Se crede ca apa alcalina sporeste hidratarea chiar mai mult decat apa potabila standard. Un studiu publicat in Jurnalul Societatii Internationale de Medicina Sportiva a aratat ca bautul apei alcaline timp de doua saptamani nu numai ca a marit alcalinitatea in sange si urina, dar a si imbunatatit starea de hidratare intr-un grad mai ridicat decat in cazul celor care beau apa potabila obisnuita.

 

  1. Regleaza zaharul din sange

Nivelurile ridicate de zahar din sange pot avea un impact major asupra sanatatii dvs., cu efecte secundare variind de la setea crescuta, dureri de cap si oboseala, pana la consecinte mai grave, pe termen lung, cum ar fi afectarea vederii si afectarea nervilor.

Desi studiile stiintifice sunt limitate in acest caz, unele cercetari preliminare au constatat ca apa alcalina poate ajuta la echilibrarea zaharului din sange pentru a mentine a-l la niveluri optime si a sustine sanatatea. Un studiu efectuat in cadrul Departamentului de Management al Obezitatii al Universitatii Dongduk si publicat in Life Sciences a descoperit de asemenea ca apa alcalina are efecte anti-diabetice, raportand ca aceasta reduce glicemia si imbunatateste toleranta la glucoza.

 

  1. Sustine sanatatea oaselor

S-a demonstrat ca o dieta extrem de acida creste pierderile osoase prin cresterea excretiei calciului prin urina. O dieta alcalina, pe de alta parte, poate preveni degenerarea osoasa pentru a ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

Unele studii sustin ca apa alcalina poate ajuta in mentinerea sanatatii oaselor influentand anumiti hormoni care afecteaza metabolismul osos. Un studiu din Centrul de boli osoase de la Spitalul Universitar din Lausanne din Elvetia, realizat pe 30 de femei, a aratat, de exemplu, ca apa alcalina a scazut nivelurile de hormon paratiroidian, hormon ce determina ca oasele sa elibereze calciu in sange.

Asa cum am observat, apa alcalina are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.

Ca intotdeauna, insa, asigurati-va ca alaturati apei alcaline o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos si activ pentru a obtine cele mai multe beneficii atunci cand vine vorba de sanatatea dumneavoastra.

 

>>> VEZI AICI SORTIMENTELE NOASTRE DE APA PLATA NATURAL ALCALINA <<<

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere