Petalele de trandafiri: remedii și beneficii

    Trandafirul este prețuit încă din Antichitate nu numai pentru frumusețea sa, dar și pentru puterea sa vindecătoare. Este considerat un medicament natural extrem de eficient, datorită conținutului de acid citric, flavonoide, saponozide, steroli, cianină, fructoză, acid malic, sucroză, tanin, vitaminele A, B, C, D, E, P şi K, calciu, fosfor, fier.

    Medicii antici considerau trandafirul panaceu. Hipocrate, „parintele medicinei”, recomandă folosirea trandafirilor în obstetrică. De asemenea, floarea era folosită împotriva durerilor de cap, dinți și de gât.

    Remedii din petale de trandafiri

    Petalele de trandafiri sub formă de pulbere amestecată cu miere, sirop sau sub formă de ceai de trandafiri cu miere, pot fi folosite ca remediu pentru numeroase probleme precum parodontoză, amigdalită, constipație, angină pectorală, etc.

    La Băcănia Naturistă, petalele de trandafiri se găsesc în vinul vechi din miere de albine. De exemplu, miedul Jadwiga are un adaos de zmeură și petale de trandafiri care îi conferă o aromă deosebită și numeroase beneficii.

    Miedul din petale de trandafiri este benefic pentru sănătatea pielii datorită antioxidanților care întârzie îmbătrânirea, vitaminizează prin conținutul de vitamina C și conferă energie.

    Stimulează sistemul imunitar și invită la o viață sănătoasă și plină de emoții pozitive.

    În plus, miedul este tot ce ai nevoie după o zi de muncă, o veste mai puțin bună, la un eveniment în familie sau pur și simplu pentru a te bucura de clipă. Gustul aromat al miedului din trandafiri relaxează și provoacă astfel o stare de bine.

     

    Apa de trandafiri

    Petalele de trandafiri au numeroase întrebuințări în cosmetică sub formă de apă de trandafiri. Trandafirul revigorează pielea obosită, reduce ridurile, încetinește procesul de îmbătrânire datorită conținutului de vitamina C.

    Apa de trandafiri este indicată și în reumatism, dureri lombare, transpirație abundentă sau ridicarea tonuslui.

    Uleiul de trandafiri

    Uleiul de trandafiri este recomandat în tratamentul infectiilor cauzate de virusuri, bacterii si ciuperci. Dar poate fi folosit și ca remediu în caz de otită, arsuri sau ulcer varicos. Se aplică sub forma de comprese.

    Uleiul de trandafiri calmează și susține centrul emoțional al inimii. Generează o senzație de fericire și o stare generală de bine. De aceea sunt recomandate în saloanele de relaxare pentru masaj sau miros.

    Totodată, uleiul de trandafir ajută la purificarea cavității uterine și la regularizarea ciclului menstrual.

    Ceaiul de trandafiri

    Ceaiul de trandafiri cu miere de albine are efect detoxifiant. Ajută la eliminarea toxinelor din organism și la eliminarea apei în exces.

    Ceaiul de trandafiri ameliorează durerile menstruale și este eficient și în bolile respiratorii asociate cu răcelile de sezon.

    Infuzia parfumată are efect calmant, sedativ, alungând insomniile rebele. 

    Încearcă miedul Jadwiga cu adaos de zmeură și petale de trandafiri și bucură-te de numeroasele beneficii ale trandafirului. Acum prețul este redus cu 30% pentru a sărbători sănătoși Învierea Domnului!

    Lăsați un comentariu

    Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

    Brandurile noastre partenere