Ce sunt fructele de aronia? Proprietăți și beneficii

Fructele de aronia sunt considerate cele mai sănătoase fructe din lume. Aceste fructe minune conțin vitamine, minerale și antioxidanți benefice împotriva a numeroase afecțiuni.

Îm acest articol veți afla ce sunt fructele aronia și ce beneficii extraordinare au pentru organismul uman. Ce afecțiuni pot vindeca și cum pot fi consumate.

Ce sunt fructele aronia?

Aronia este un arbust cu fructe cunoscute în lumea întreagă pentru proprietățile lor de vindecare. Fructele sale pot fi roșii, negre sau mov și ajută omenirea de mai bine de 200 de ani. Aronia este înrudită cu mărul și este o parte a familiei roaceea.

Prima dată au fost descoperite în America de Nord, unde triburile de indieni le foloseau împotriva răcelilor, iar mai apoi au fost aduse și în Europa. În România sunt cunoscute sub denumirea de scoruș negru.

Oamenii de știință o numesc Aronia Melanocarpa și o studiază în universitățile din lumea întreagă. 

Cum pot fi consumate fructele de aronia?

Consumate în stare proaspătă vor avea un gust astringent și amar. Însă după ce sunt congelate încep să capete un gust puțin mai dulce. 

Fructele recoltate la maturitate se pot folosi pentru a obține suc, sirop, vin sau gem de aronia. Noi recomandăm miedul Bernardinski cu adaos de fructe de aronia pentru un gust deosebit, moderat dulce.

Proprietăți și beneficii

Aceste fructe minune conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau merișorul, avand cel mai ridicat nivel de proantocianine si antociani în comparație cu alte alimente.

Fructele de aronia oferă energie, întăresc sistemul imunitar, combat stresul, contribuie la sănătatea oaselor și au rol antibacterian.

În plus, fructele sunt excelente și pentru curele de detoxifiere, reușind să elimine cu succes toxinele și compușii din corp care pot duce la retenția de apă și la acumularea de grăsime în exces.

Consumul lor regulat are efecte benefice asupra întregului sistem cardiovascular, îmbunătățind și elasticitatea vaselor de sange.

Pe lângă celelalte beneficii pentru sănătate, fructele de aronia sunt benefice și pentru ochi. Conțin o cantitate mare de caroten, care previne distrugerea celulelor și protejează ochii împotriva formării cataractei.

Fructele de aronia au și beneficii psihice. Studiile au demonstrat că acestea reduc semnificativ simptomele de anxietate și depresie. 

Așadar, consumul de fructe de aronia este recomandat atât pentru sănătatea fizică, dar și emoțională. Iar dacă doriți să vă bucurați de toate aceste beneficii, încercați vinul vechi din miere și fructe de aronia - o băutură 100% naturală.

 

Sursa:

https://aronia-charlottenburg.ro/ce-este-aronia/

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere