Ce tip de faina fara gluten sa folosesti? 5 solutii accesibile

 

 

Pentru ca stim ca dieta fara gluten poate fi uneori provocatoare, astazi vom scrie putin despre cele mai potrivite solutii atunci cand vine vorba sa alegi o faina fara gluten de calitate pentru gatit sau prajituri.

Si, chiar daca nu urmezi o dieta fara gluten, faina alba standard din comert nu este mereu cea mai potrivita solutie pentru sanatatea ta. Cele mai multe tipuri de faina alba din grau din supermarket sunt tratate sau albite. Si, in plus, glutenul pe care il contine acest tip de faina alba cauzeaza o serie de efecte secundare neplacute - poate produce anumitor persoane alergii sau dificultati in digestie.

Vestea buna este ca exista alternative pentru faina alba de grau, alte tipuri de faina 100% naturale si sanatoase care au fost folosite in alimentatie de mii de ani. Faina de cocos, de ovaz, de orez sau de naut sunt doar cateva exemple. Vom detalia o parte din ele in articolul de mai jos.

 

Faina de orez

 

Faina de orez brun este o alta faina fara gluten de calitate. Avantajul ei este ca este non-alergenica si este digerata in bune conditii de majoritatea oamenilor, fara simptome digestive neplacute sau alte efecte secundare.

Pentru ca pastele sunt preferate de multi dintre noi, cea mai buna alternativa la pastele standard din faina de grau sunt pastele din faina de orez. 

Pe cat posibil, alegeti orezul brun in locul celui alb. Procesele tehnologice prin care orezul brun este transformat in cel alb distrug peste 60% din continutul de Vitamina B3, 80% din Vitamina B1, 90% din Vitamina B6, jumatate din continutul de Mangan si Fosfor, 60% din continutul de Fier si toate fibrele dietetice si acizii grasi esentiali pe care brezul brun le contine in mod natural.

>>>Vezi aici Biscuitii Bacania Naturista cu Faina de Orez<<<

 

Faina de ovaz

 

Ovazul nu contine in mod natural gluten si poate fi consumat in conditii de siguranta de catre majoritatea persoanelor cu intoleranta la gluten. Faina din ovaz este chiar mai buna pentru organism decat ovazul obisnuit deoarece se digera mai usor- nutrientii, incluzand toate vitaminele si mineralele pe care ovazul le contine sunt mai usor de digerat atunci cand ovazul este consumat sub forma de faina. In plus, ovazul ajuta la scaderea colesterolului, este bogat in fibre si contribuie la sporirea imunitatii organismului.

 

 

Faina de migdale

 

Migdalele contin L-arginina, magneziu, cupru, mangan, calciu si potasiu. Migdalele sustin scaderea nivelurilor colesterolului din sange si sunt benefice pentru persoanele cu hipertensiune si diabet.

Migdalele sunt bogate in fibre si contin grasimi vegetale sanatoase. Faina de migdale este foarte potrivita pentru prajituri, biscuiti si alte produse coapte. E utila si in diferite preparate gatite, inlocuind faina de grau.

>>>Vezi AICI Crackersii Vegani Fara Gluten Bacania Naturista cu Migdale Macinate<<<

 

Faina de naut

 

Nautul este apreciat deoarece asigura niveluri ridicate de fibre, ce sustin o digestie sanatoasa. Este benefic in mentinerea unei greutati corporale echilibrate si ajuta in curele de slabire, oferind satietate si impiedicand supra-alimentarea.

Faina de naut ofera un raport ideal de magneziu si calciu, complexul de vitamine B si este benefica pentru femeile gravide- contine mari cantitati de acid folic, necesar pentru o sarcina sanatoasa.  Faina de naut poate fi folosita cu succes in produsele coapte sau gatite.

>>>Vezi aici Biscuitii Bacania Naturista cu Faina de Naut<<<

 

Faina de hrisca

 

Hrisca nu contine gluten si poate fi folosita in siguranta de catre persoanele cu intoleranta la gluten. Hrisca este o cereala ce contine multe beneficii nutritionale si antioxidante, fiind numita si super-aliment. Contine vitamina B, mangan, magneziu, acid folic, zinc si fier. Hrisca ajuta in scaderea nivelului colesterolului si tensiunii arteriale si imbunatateste digestia.

 

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere