Ce trebuie sa stii despre zaharul din nuca de cocos

 

Putem sa multumim cocotierului pentru numeroasele produse pe care ni le ofera - de la apa de nuca de cocos pana la nuca de cocos deshidratata, otet de nuca de cocos si un ulei de nuca de cocos cu numeroase intrebuintari. Este, de asemenea, foarte popular pentru bauturile alcoolice cunoscute de localnici ca tuba sau vin de nuca de cocos. Nuca de cocos a cocotierului (a nu se confunda cu palmierul) - ofera un lapte care poate fi procesat pentru a crea un sirop sau o substanta asemanatoare mierei, care apoi este uscata pentru a forma ceea ce numim zaharul din nuca de cocos.

Zaharul din nuca de cocos este un indulcitor natural care, desi poate fi mai costisitor decat zaharul clasic alb granulat sau cel brun, este net superior acestuia, oferind beneficii extraordinare pentru sanatate, ceea ce il fac  o alegere mult mai buna decat multe alte optiuni de indulcitori. Contine vitamine si minerale si este o alegere de indulcire recomandata in cazul anumitor afectiuni.

Discutiile pe marginea consumului de zahar sunt insa controversate, de aceea e important sa ne punem intrebarea: este acest tip de zahar din cocos bun pentru sanatatea mea?

Cocosul a devenit popular mai ales prin uleiul de cocos, ce se foloseste astazi la scara larga pentru o multitudine de scopuri, in alimentatie sau in cosmetica naturista. Despre zaharul de cocos se vorbeste insa mult mai putin. E important sa stim ca zaharul din nuca de cocos contine vitamine si minerale, insa cu toate acestea, consumul zaharului in exces, sub orice forma, nu este o solutie optima. Consumat cu moderatie, acest tip de zahar ramane cea mai buna alegere pentru a inlocui zaharul alb, deoarece contine oligoelemente, cum ar fi fierul, zincul, potasiul sau calciul, acizi grasi, polifenoli si antioxidanti, plus o fibra cunoscuta ca inulina, toate impreuna oferind beneficii pentru sanatate pe care zaharul clasic nu le poate oferi.

 

 >>> VEZI AICI SORTIMENTELE DE BISCUITI VEGANI BACANIA NATURISTA FARA GLUTEN,

CU ZAHAR DIN NUCA DE COCOS <<<

 

 

Beneficiile zaharului din nuca de cocos

 

  1. Recomandat in dieta diabetului zaharat

Zaharul din nuca de cocos si nectarul din cocos contin o fibra cunoscuta sub numele de inulina. Aceasta fibra poate ajuta la incetinirea absorbtiei glucozei, oferind o alternativa pentru cei preocupati in gasirea dietelor optime pentru diabet. Unele studii arata ca inulina poate ajuta la reducerea absorbtiei glucozei, prin urmare, pastreaza sub control nivelurile de glucoza din sange. Un studiu efectuat de catre Departamentul de Biochimie si Terapie prin dieta de la Universitatea de Stiinte Medicale de la Tabriz sugereaza ca zaharul din cocos este util in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2, imbunatatind unele niveluri de glucoza si antioxidanti din sange, in timp ce scade nivelul de malondialdehida, un marker de stres oxidativ.

Cu un gust asemanator cu zaharul brun, zaharul din nuca de cocos (si nectarul din nuca de cocos) castiga tot mai multa popularitate ca si indulcitor, de la cafea si ceai, la delicioasele gustari dulci sau prajituri. Asociatia “American Diabetes” transmite insa ca, desi acest tip de indulcitor poate fi adaugat ca indulcitor in planurile de dieta ale bolavilor de diabet zaharat, este esential sa se foloseasca in acelasi mod in care ar utiliza zaharul standard, alb, deoarece contine la fel de multe calorii si carbohidrati - aproximativ 15 calorii si patru grame de carbohidrati per lingurita. O alta nota importanta este ca este adesea il gasim in comert amestecat cu zahar alb sau brun, asa ca aruncati o privire pe eticheta inainte de a-l cumpara.

 

 >>> VEZI AICI SORTIMENTELE DE BISCUITI VEGANI BACANIA NATURISTA FARA GLUTEN,

CU ZAHAR DIN NUCA DE COCOS <<<

 

  1. Contine vitamine, minerale si fitonutrienti

Zaharul de cocos contine vitamine, minerale si fitonutrienti, desi in cantitati mici. Potrivit Institutului de Cercetare pentru Alimentatie si Nutritie, in zaharul din cocos gasim fierul si zincul, cu un procent de doua ori mai mare decat in cazul zaharului alb.

Institutului de Cercetare pentru Alimentatie si Nutritie mentioneaza, de asemenea, ca acest produs alimentar contine fitonutrienti, in special polifenoli, flavonoizi si antocianidine. Acesti fitonutrienti ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, a inflamatiei si a colesterolului, facand din zaharul din nuca de cocos o optiune mai buna decat multi alti indulcitori. Societatea Americana pentru Cancer explica faptul ca fitonutrientii care vin din plante ofera multe beneficii pentru sanatate si sunt alegeri mai bune decat suplimentele sau pastilele.

 

  1. Aliat pentru sistemul digestiv

Dupa cum am mentionat mai devreme, zaharul din nuca de cocos contine inulina. Inulina are capacitatea de a stimula cresterea bifidobacteriilor intestinale, frecvent intalnite in probiotice, care pot oferi un impuls global sistemului imunitar. Desi bifidobacteriile sunt un grup de bacterii care in mod normal traiesc in intestine, ele pot fi cultivate in afara corpului si luate pe cale orala ca medicament. Bifidobacteriile sunt cunoscute pentru suportul in restabilirea “ bacteriilor prietenoase” din intestin care pot fi distruse prin chimioterapie sau antibiotice.

Inulina ajuta in multe dezechilibre care pot afecta intestinele, cum ar fi diareea, colonul iritabil, colita sau ulcerul si a fost chiar utilizata pentru a preveni o anumita infectie intestinala intalnita la sugari, numita enterocolita necrotizanta.

 

 

 

In concluzie, zaharul din nuca de cocos poate fi o alternativa excelenta pentru zaharul alb, in special pentru diabetici. Este o optiune mult mai buna decat zaharul granulat obisnuit, desi retineti ca, pentru un stil de viata sanatos, e necesar sa adaugati cantitati mici de zahar in dieta dvs. de zi cu zi.

Bacania Naturista va pune la dispozitie o
Vezi sortimentele AICI

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere