Dieta Oshawa. Cea mai eficientă cură de detoxifiere
Întotdeauna este un moment potrivit pentru a avea grijă de sănătate. Indiferent de anotimp, este important să eliminăm toxinele adunate pentru ca organismul nostru să funcționeze la maximum, iar stările noastre de dispoziție să fie constant senine.
Așadar, vă prezint cea mai eficientă cură de detoxifiere, recomandată cel puțin o dată pe an - dieta Oshawa.
Ce reprezintă mai exact dieta Oshawa?
Dieta Oshawa este originară din mânăstirile japoneze cu sute de ani în urmă, dar a fost concepută de doctorul George Oshawa, filosof și doctor japonez care a creat dieta macrobiotică (din greacă viață lungă).
Conform doctorului Oshawa, această dietă are ca scop vindecarea bolilor prin alimentație, folosind principiul budist al echilibrării energiilor Yin și Yang.
Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate rezultând astfel vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.
Ohsawa este de fapt un pseudonim, numele său real fiind Sakurazawa Nyoichi. Pseudonimul reprezintă un exemplu al stării de trezire spirituală a lui Nyoichi, Mai exact o transcriere fonetică aproximativă, în japoneză, a franţuzescului oh, ça va (totul este bine).
Oshawa a definit starea de sănătate a unei finite umane după şapte criterii: lipsa oboselii, un apetit bun, somn bun şi odihnitor, o memorie bună, umor din plin, precizie a gândurilor şi acţiunii şi o permanentă stare de recunoştinţă.
Ce rețetă implică dieta Oshawa?
Cea mai faimoasă dietă macrobiotică, cunoscută și ca Oshawa nr. 7, permite consumarea a patru cereale (alimente yang), apă și sare. Dieta Oshawa este o dietă de detoxifiere, dar și o metodă de slăbire, promițând o pierdere de circa 7 kg în 10 zile (mai multe detalii despre dieta macrobiotică găsiți și aici).
Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei.
Rețetele dietei Oshawa sunt numeroase, însă cea mai eficientă dietă Oshawa implică 1 cană de orez, 1 cană de grâu și 7 căni de apă. Se fierb împreună într-o oală mare la foc mic cât să râmână și apă după fierbere.
Pe parcursul celor 10 zile nu este recomandat niciun aliment suplimentar în afară de apă, ceai de busuioc sau ceai negru.
Indiferent de rețeta aleasă, nu există o cantitate impusă pe zi, deci se poate consuma la nevoie.
Cele patru cereale consumate în timpul regimului Oshawa sunt foarte hrănitoare, sănătoase şi conferă energie pe tot parcursul zilei.
Care sunt beneficiile dietei Oshawa
Dieta Oshawa are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii. George Oshawa însuși s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de beneficiile dietei macrobiotice.
Studii medicale realizate la universități din SUA au arătat că regimul Oshawa scade cantitatea de radicali liberi din sânge, ceea ce îl face extrem de eficient în tratamentul cancerului și în eliminarea oricăror tumori.
Regimul are ca efect imediat o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii, digestia devine mult mai bună, iar secreţiile hormonale sunt reglate.
Tenul devine curat şi luminos, ochii vii şi strălucitori, iar forţa şi pofta de viaţă sunt mult amplificate.
În urma acestui regim, este îmbunătăţit controlul asupra energiei vitale şi al celei sexuale, ajutând la vindecarea impotenţei.
Așadar, chiar dacă dieta Oshawa este considerată una dintre cele mai dificile diete, prezintă și cele mai multe beneficii. Primele trei zile sunt mai dificile și pot apărea dureri de cap și senzația de slăbiciune, dar apoi organismul se obișnuiește și capătă o energie naturală. Iar după cele 10 zile, organismul va fi aproape ca unul nou, detoxifiat, refăcut, vindecat.
Mai mult decât atât, efectele dietei se vor simți și la nivel emoțional și psihic. Angoasele și stările de dispoziție irascibile vor dispărea și vor exista mai multe tendințe pacifiste datorită unei mentalități clare și senine.
Iar revenirea la alimentația normală trebuie să se facă treptat, introducând alimente noi pe rând, și nicidecum alimente grase din primele zile. Mai exact, în perioada de reacomodare este recomandat consumul de legume, fructe și brânză slabă.