Ciocolata naturala- aliment medicament
Ciocolata- cine ii rezista? E ingredientul de nelipsit cand e vorba de deserturi delicioase sau gustari dulci memorabile. Acest aliment atat de indragit de majoritatea dintre noi a fost insa mereu un subiect controversat. Desi o consumam periodic, nu sunt rare situatiile cand ne observam simtindu-ne vinovati ca o mancam. Exista mereu acel monolog in sinea noastra: - E atat de delicioasa, yumi! Insa am tot auzit "ca nu e buna"! Nu fac bine ca o consum! Data viitoare ma abtin, promit!
O parte afirma ca este benefica pentru organism, alte pareri sustin ca este daunatoare. Cum stim, totusi, daca a consuma ciocolata este un suport pentru sanatatea noastra sau din contra, un dusman?
Afla din articolul de mai jos adevarul despre ciocolata: ce trebuie sa eviti si ce sa cauti daca vrei sa te bucuri de beneficiile unui aliment-medicament pe baza de cacao.
Beneficiile ciocolatei
1. Sustine sanatatea inimii si a sistemului circulator
Un studiu recent a demonstrat ca ciocolata neagra ajuta la restabilirea flexibilitatii arterelor, impiedica formarea cheagurilor de sange in vasele sanguine si faciliteaza circulatia sanguina prin artere.
In plus, consumul moderat de ciocolata de calitate scade riscul producerii bolilor cardiovasculare, conform unui studiu publicat in anul 2011 in lucrarea de specialitate Jurnalul Medical Britanic.
Consumul de cacao s-a dovedit si ca reduce nivelurile de colesterol "rau" si crește nivelul colesterolului "bun", reducand potential riscul bolilor cardiovasculare.
2. Reduce riscul producerii accidentului vascular cerebral
Cercetătorii din Finlanda au descoperit ca un consum moderat de ciocolata premium reduce cu aprox. 17% riscul producerii accidentului vascular cerebral ( in raport cu grupul de studiu participant la cercetare)
3. Este bogata in minerale
In cazul in care consumi ciocolata neagra de calitate superioara, cu un continut de cacao naturala de peste 70%, poti fi sigur ca odata cu aceasta iti alimentezi corpul si cu substante benefice pentru sanatate. Ciocolata neagra este bogata in fibre solubile si in minerale benefice cum ar fi potasiul, zincul, fierul, magneziul, cuprul sau seleniul.
4. Sustine sanatatea creierului si imbunatateste memoria
Ciocolata premium contine compusi antioxidanti numiti flavonoizi ce ajuta la imbunatatirea memoriei, putind chiar sa reduca riscul aparitiei dementei, conform cercetarilor recente. Flavonoizii sustin si sporesc fluxul sanguin cerebral si memoria, inclusiv in cazul persoanelor varstnice, conform unui studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience.
5. Poate preveni diabetul
Poate suna paradoxal, insa s-a demonstrat ca un consum moderat de cacao de calitate superioara imbunatateste sensibilitatea la insulina, mai precis este redusa rezistenta la insulina (un factor de risc in cazul diabetului). Astfel, ciocolata neagra, consumata cu moderatie, ar putea intarzia sau preveni debutul diabetului zaharat.
Moderatia- cheia sanatatii
Ciocolata naturala, in special cea cu un continut ridicat de cacao, are, cum am vazut impreuna, numeroase beneficii. Cu toate acestea, ea nu ar trebui consumata zilnic. Toti nutrientii ce o contin vin la pachet cu un continut moderat de zahar, plus calorii. De asemenea, conține stimulente cum este cafeina, chiar daca in cantitati mici, in comparatie cu atat de mult apreciata cafea.
Legat de acizii grași din cacao, putem sta linistiti. Grasimile continute de cacaoa naturala, de calitate, sunt "grasimi sanatoase", în mare parte saturate și mononesaturate, cu mici cantitati de grasimi polinesaturate.
Ce este esential insa este calitatea ciocolatei pe care alegi sa o consumi. Pentru a te asigura ca ciocolata iti va fi un aliment-medicament, fii foarte atent la ingredientele continute de aceasta si alege un sortiment de ciocolata premium care sa iti sustina in mod real sanatatea. Piata este ticsita cu zeci de branduri de ciocolata, insa foarte multe dintre ele sunt imbibate cu adaosuri nocive pentru organism si contin ingrediente de calitate inferioara si provenienta indoielnica. Sa nu mai vorbim despre cantitatea de cacao naturala, ce este de multe ori foarte scazuta, fiind inlocuita cu alti compusi chimici nocivi si aditivi alimentari extrem de daunatori sanatatii. Nu te lasa fermecat de reclamele simpatice sau de cele cu mesaj hipnotizant! De multe ori, dincolo de ele, produsele sunt dezastroase pentru corpul tau!
Ciocolata de calitate superioara, cu un continut optim de cacao naturala din surse sigure, este un aliment pe care poti alege sa il consumi in favoarea mentinerii sanatatii tale, ca medicament si stimulent al vitalitatii. Insa, ca orice pe lumea aceasta, orice lucru este benefic consumat in cantitati optime, si este daunator in exces. Retine astfel sa consumi ciocolata intr-un mod costient, cu moderatie. In acest mod te vei asigura ca vei extrage tot ce este mai bun din principiile curative pe care le contine.
Bacania Naturista iti recomanda urmatoarele sortimente de ciocolata premium, ce contin cacao naturala, bogata in minerale, din îndepărtatele insule Madagascar:
- Ciocolată naturală cu lapte, acoperită cu căpșune COMANDA AICI
- Ciocolată naturală cu lapte, acoperită cu zmeură COMANDA AICI
- Ciocolată naturală neagră, Salvator COMANDA AICI
- Ciocolată neagră Doboș COMANDA AICI
- Ciocolată cu lapte Doboș COMANDA AICI
In plus, iti recomandam sa degusti si minunatele trufe vegane 100% naturale. COMANDA AICI
Pofta buna la delicii sanatoase!