De ce e recomandat consumul de miere seara?

În urma unor descoperiri științifice, consumul de miere seara are efecte benefice asupra ficatului și creierului.

Dar de ce seara, ce studii au fost realizate și ce proprietăți atât de miraculoase are mierea veți afla mai departe.

Mierea - cel mai bun aliment care poate susține ficatul în timpul exercițiilor fizice

În anul 2014, Mike McIness a publicat o carte numită Dieta cu Miere, în care recomandă consumul de miere seara. Conform acestei cărți, obezitatea modernă este cauzată de consumul excesiv de carbohidrați și zaharuri rafinate.

Mike McIness este nutriționist sportiv și a descoperit că mierea este cel mai bun aliment care poate susține ficatul în timpul exercițiilor fizice și a perioadei de recuperare.

Mierea conține o bogăție de nutrienți, bioflavonoide și acizi organici. Totodată, este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. Aceasta re-aprovizionează ficatul înainte de culcare și îi oferă creierului energie în timpul nopții.

În urma unor studiile pe fructoză, realizate la Universitatea Birmingham, a rezultat că fructoza este un tip de zahăr-cheie care ajută la refacerea ficatului. Nu e de mirare de ce toate băuturile sportive conțin fructoză.

Motivul pentru care un atlet se prăbușește este lipsa de combustibil din ficat. Când luăm cina foarte devreme, creierul este forțat să activeze hormonii de stres și acest lucru crește hormonii orexigeni (care stimulează apetitul).

În Dieta cu miere, McInnes susține că ficatul trebuie reaprovizionat și seara, înainte de culcare. Atunci când luăm masa în jurul orei 18:00 sau 19:00, ficatul rămâne fără suficient combustibil pentru a susține activitatea creierului în timpul nopții. Senzația de foame este creată de creier, care caută surse noi de energie, și nu de către stomacul care vrea mai multă mâncare.

Așadar, care este soluția?

1-2 linguri de miere înainte de culcare vor reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Un studiu realizat la Universitatea din Chicago a arătat că persoanele care dorm bine pierd mai multă grăsime în timpul unei diete. Participanții privați de somn au avut în schimb o crestere a masei musculare.

În concluzie, pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare. Mai mult decât atât, protejează de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Vă invităm să încercați vinul vechi din miere pentru a vă bucura în totalitate de proprietățile mierii. Miedul este o băutură exclusiv naturală, din apă de izvor și miere. O adevărată încântare pentru simțuri. 

Surse:

1. lataifas.ro

2. Seth Roberts Net, Interview with Mike McInnes, Author of The Honey Diet: http://blog.sethroberts.net/2014/01/02/interview-with-mike-mcinnes-author-of-the-honey-diet/

3. Benefits of Honey, The Honey Diet Book: http://www.benefits-of-honey.com/the-honey-diet-book.html

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere