De ce este considerat miedul băutura zeilor?

Hidromelul sau miedul este o băutură alcoolică naturală, făcută numai din miere și apă și este considerată băutura zeilor datorită beneficiilor miraculoase pe care le prezintă.

Existent de peste 6000 de ani, încă de pe vremea dacilor, miedul era consumat pentru o stare de sănătate mai bună și pentru efectul de nemurire pe care mulți istorici i-l atribuiau.

De aici și denumirea de elixirul tinereții, miedul fiind unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute.

Cum a ajuns miedul să fie consumat și azi?

Mierea a fost singura substanță dulce concentrată folosită pe scară largă în alimentație, prin urmare hidromelul (vinul din miere) a fost prima băutură alcoolică fermentată. 

Ingredientul miraculos din această băutură atât de apreciată de specialiștii în nutriție este mierea. Mierea de albine conține substanțe ce susțin viața și este singurul aliment care nu expiră niciodată.

Nu e de mirare că miedul este consumat și astăzi, chiar si după aproximativ 6000 de ani de la datare. 

Ce este mai exact hidromelul sau miedul?

Hodromelul (în slavonă vin de miere) este de fapt un vin mai slab, cu un gust plăcut de miere, cu o aromă aparte. Azi există mai multe tipuri de mied, atât dulce, sec, cât și semidulce, cu mirodenii și ierburi atent selecționate din natură.

Vezi aici mai multe tipuri de mied.

Calitatea miedului provine și din perioada de fermentație care este de minim doi ani. De asemenea, prepararea lui se face cu o deosebită grijă pentru igienă și mediu. Nu trebuie să existe nici o altă bacterie care să conducă la fermentații inoportune.

Miedul este o băutură slab alcoolizată, cu un grad de alcool de 12% și are numeroase proprietăți terapeutice. Are efect în accelerarea vindecării rănilor, reîntinerirea organismului și calități afrodisiace.

De asemenea, miedul acționează asupra sterilității și este un bun energizant, oferă poftă de viață și bună dispoziție.

Cu un pahar de mied, fiecare zi pare mai vioaie! Vă invităm să degustați miedul nostru pentru a înțelege din experiență personală de ce este considerat băutura zeilor. Cu siguranță veți fi convinși!

Intrați pe site și comandați mied din miere.

 

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere