Miedul – un cocktail natural de sănătate

Miedul sau hidromelul este o băutură 100% naturală, cu o istorie de peste 1000 de ani în Polonia și țările Europei centrale și de nord. Se spune că a fost atestat pentru prima dată în anul 965 de către diplomatul Ibrahim ibn Jakub din Tortosa, în timpul vizitei sale în vechea capitală a Poloniei – Cracovia. Totuși, adepții medicinei ayurveda susțin că această băutură necunoscută multora dintre noi provine de fapt din India și datează de peste 6000 de ani.

Indiferent care ar fi originea reală a miedului, important este că proprietățile benefice ale produselor apicole, în special mierea și polenul, au devenit din ce în ce mai cunoscute și folosite în scop terapeutic. Totuși, puțini sunt cei care pot consumă polenul în starea lui naturală și astfel, de-a lungul timpului, s-au făcut numeroase încercări și studii privind amestecul de miere, apă pură și polen, rezultatul fiind o băutură alcoolica slabă, dar plină de vitamine, enzime și hormoni naturali.

Știați că vinul din miere (miedul) a fost prima băutură alcoolica fermentată cu mult înaintea băuturilor obținute din fructele pomilor fructiferi, vită de vie sau cereale? Explicația este simplă: în epocă preistorică mierea era singură substanță dulce concentrată folosită în alimentație.

Hidromelul conține o bogăție de substanțe benefice pentru organism, printre care vitaminele A, C, D, E, K, complexul de B-uri, calciu, seleniu, potasiu, magneziu. El are în compozitia sa peste 400 de substanțe nutritive care ajută la menținerea corpului tânăr și sănătos și contribuie la crearea unei dispoziții tonice și pozitive.

 Întrebuințări și efecte terapeutice

Oricine aspiră la poftă de viață și la o stare continuă de sănătate,chiar o poate obține cu ajutorul miedului, care nu este o simplă băutură, ci un elixir al tinereții și unul dintre cele mai vechi remedii. 

Astfel, acest cocktail de vitamine, enzime și hormoni naturali, are numeroase întrebuințări terapeutice:

-               Ajută la relaxare și bună dispoziție

-               Este unul dintre puținele afrodiziace feminine naturale

-               Are efecte ușor vasodilatatoare, fiind un stimulant hormonal și totodată un tonic nervos ce ajută la depășirea anumitor blocaje psihice

-               Este benefic în cazul instalării menopauzei

-               Favorizează secreția de sucuri digestive

-               Combate carența de vitamine

-               Este calmant pentru tuse având rol expectorant

Pe lângă faptul că are în compoziția sa toate mineralele, vitaminele și oligoelementele mierii și ale polenului, miedul ajută la o mult mai bună asimilare a acestora și din alimentele obișnuite și de asemenea, combate insomnia, hiperexcitabilitatea nervoasă, guturaiul (calmează tusea), durerile de gât.

 La capitolul afecțiuni digestive își arată eficiența în cazul constipației, al arsurilor la stomac, ulcerelor, gastritelor, diaree.

 În privința afecțiunilor cardiovasculare, are rezultate în recuperarea după infarct sau accident vascular, în cazul bolilor degenerative ale vaselor de sânge, în ischemia cardiacă ori în cazul ulcerelor varicoase.

 În afecțiunile respiratorii intervine cu succes în caz de sinuzită, rinită, bronșită, astm, pneumonie.

 În funcție de metoda de preparare, hidromelul poate fi sec, dulce sau șampanizat, iar dacă este preparat în condiții optime, respectând tehnologia, hidromelul poate concura cu succes vinurile de marcă precum cele de Rin, Champagne, Bordeaux, Xeres, Malaga.

 Rezultă o băutură cu gust plăcut, acrișor, acidulată, slab alcoolizată, cu efecte stimulente nervoase, tonice. Se pot consuma 2-3 pahare pe zi, de preferat pe stomacul gol, în cure a câte 20 de zile, miedul fiind o băutură cu gust plăcut, acrișor, puțin acidulat și slab alcoolizat.

 În România, Apis 1932 deține certificarea UE a acestui produs și drepturile de proprietate ale denumirii produsului, iar din 2004 Apis 1932 este furnizor oficial al Vaticanului pentru produsele din miere de albine și mied (hidromel).

Fiecare lot de miere de albine folosiă în procesul de fabricație al miedului este cu strictețe supus probelor în laboratorul propriu Apis 1932, ceea ce garantează calitatea neschimbată a produsului.

De-a lungul timpului, miedul Apis 1932 a primit medalia de aur și distincția « Grand Prix », conferite de Camera Națională de Comerț a Poloniei în 2005 și 2009, precum și medalia de aur a tărgului internațional Polagra Food în 2005, 2007, 2009, 2010.

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere