Mied cu adaos de cireșe. Beneficiile cireșelor pentru organism

Cireșele sunt cele mai atrăgătoare fructe ale sezonului și au numeroase beneficii pentru organism.

Probabil că ți s-a întâmplat să treci pe lângă un magazin de cireșe și să nu te poți abține să nu cumperi. Culoarea și textura acestor fructe sunt efectiv irezistibile.

Dar pe lângă gustul deosebit, cireșele sunt recomandate de către specialiști și pentru efectele sale remarcabile.

Cireșele ajută la reglarea somnului.

Mai exact, sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. De aceea medicul recomandă a fi consumate cu o oră înainte de culcare.

Cireșele previn atacurile de cord și îmbunătățesc sistemul circulator.

Pentru că au un conținut de polifenol cu rol de prevenire a formării cheagurilor de sânge. De asemenea, datorită conținutului de antocianină, consumul de cireșe protejează vasele de sânge.

Cireșele estompează durerile musculare.

Datorită aportului mare de antioxidanți, cireșele ajută la scăderea inflamației din corp. De aceea numeroși atleți consumă suc de cireșe înainte de meciuri și antrenamente.

Cireșele previn îmbătrânirea prematură.

Acest lucru se datorează conținutui de betacaroten, un antioxidant care are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și anti-aging.  

Cireșele ajută la prevenirea cancerului.

În special a cancerului la colon. Antocianinele din cireșe diminuează celule canceroase și stimluează distrugerea acestora. 

Cum să consumi cireșe?

Cireșele au un rol remarcabil în patiserie, în prăjituri, torturi și înghețată. Nu degeaba se folosește expresia cireașa de pe tort ca cel mai plăcut detaliu al unei situații sau produs.

De asemenea, cireșele se găsesc și în cocktailuri și în alte băuturi rafinate precum miedul. Miedul sau hidromelul este o bautură 100% naturală, din miere de albine selectionată și apă plată.

Mied Podczaszy

Miedul Podczaszy este un vin vechi maturat (minim 2 ani), din miere de albine ce provine din nectaruri de culoare închisă, cu adaos de ierburi alpine și mirodenii selecționate.

Cireașa de pe tort a acestui mied este chiar adaosul de cireșe care îi conferă un gust special, dulce-acrișor. Perfect pentru orice zi, fie ea cu soare sau cu ploaie!

Iată un alt mod de a consuma cele mai atrăgătoare fructe de sezon. 

Bucură-te de benefiicile cireșelor cu un pahar de mied Podczaszy

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere