Miedul - cel mai eficient antibiotic natural demonstrat științific

Miedul este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice și este un produs natural. Cunoscut și sub denumirea de hidromel, conține apă de izvor și miere prezentând numeroase proprietăți vindecătoare.

Dar de ce este considerat cel mai eficient antibiotic natural și ce studii demonstrează acest fapt vom afla în acest articol.

Studii aprofundate despre procesul de fermentație a miedului

Miedul este considerat cel mai eficient antibiotic natural. Descoperirea a fost anunţată de cercetătorii suedezi de la Universitatea Lund, citaţi de GadgetReport.ro, care au realizat studii aprofundate despre procesul de fermentație a miedului.

Cercetarea a fost foarte bine primită de comunitatea științifică, iar experții văd în ea potențialul de a schimba percepția asupra medicinei moderne și a alimentelor funcționale, care pot deveni instrumente medicale alternative împotriva infecțiilor.

Potrivit cercetătorului suedez Tobias Olofson, hidromelul este considerat o băutură a zeilor, cu un efect miraculos asupra sănătății, considerată chiar o licoare a nemuririi. 

Bacteriile lactice au proprietăți vindecătoare

Ani de-a rândul, Olofson și Alejandra Vazquez au studiat compoziția și proprietățile hidromelului. Iar în 2014 au descoperit că bacteriile lactice, care se găsesc în stomacul albinelor, combinate cu miere, pot vindeca răni cronice ale animalelor, care s-au dovedit anterior rezistente la tratamente.

Bacteriile în cauză au atacat toți agenții patogeni umani împotriva cărora fuseseră testați, chiar și tulpinile rezistente împotriva cărora nu au fost dezvoltate antibiotice.

În plus, s-a demonstrat prin nenumărate teste că aceste bacterii au puterea de a acționa împreună, ucigând toți agenții patogeni umani asupra cărora s-au făcut teste, inclusiv cei rezistenți, producând sute de substanțe antibacteriene asemănătoare antibioticelor.

 "Antibioticele sunt în mare măsură reprezentate de o singură substanță activă, care are eficiență asupra unui număr redus de bacterii. În cazul miedului, este vorba de o combinație complexă de compuși antimicrobieni, a căror structură depinde însă de tipul de amenințare microbiană identificată", afirmă același Tobias Olofsson.

În concluzie

Așadar, consumul de mied din miere de albine poate deveni, conform cercetărilor, o soluție pentru rezistența la antibiotice. Totodată, miedul reprezintă un echivalent istoric natural al antibioticelor de astăzi.

Băcănia Naturistă vă prezintă o colecție întreagă de mied. Consumați mied și păstrați-vă sănătatea intactă!

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere