10 beneficii importante ale usturoiului
Care sunt beneficiile usturoiului? Când a apărut usturoiul și cum poate fi consumat pentru rezultate optime?
Scurt istoric
Usturoiul a fost cultivat în Anglia încă înainte de 1548, dar a fost un ingredient mult mai frecvent utilizat în zona mediteraneana a Europei.
Constructorii piramidelor egiptene antice erau fortați să mânânce zilnic usturoi pentru o rezistență sporită.
Împărații romani mâncau usturoi în cantități mari, deoarece era considerat un veritabil antidot pentru diverse otrăvuri, foarte populare în anumite cercuri politice ale timpului.
Spaniolii au folosit de mult timp usturoiul ca un conservant și se presupune că au fost primii care au intuit proprietățile anti-bacteriene ale acestuia.
Convingerile europene medievale considerau usturoiul o puternică armă împotriva demonilor, vârcolacilor și vampirilor. Pentru a alunga vampirii, usturoiul trebuia purtat în jurul gâtului, atârnat la ferestre sau frecat de plite și gaura cheii.
10 beneficii importante ale usturoiului
- Anti-cancer, datorită conținutului de germaniu mai mult decat orice altă plantă.
- Întărirea sistemului de aparare al organismului împotriva alergiilor - proprietăți antivirale și anti-inflamatorii
- Stimulează imunitatea - sursa bună de vitamina C, B6 precum si minerale ca seleniu și mangan – toate stimulante ale sistemului imunitar
- Expulzarea parazitilor intestinali
- Bogat în vitamine și nutrienți. Unele dintre acestea includ proteine, potasiu, vitaminele A, B, B2 si C, calciu, zinc si multe altele
- Antibiotic natural puternic - tratează tusea răceala și reduce severitatea infecțiilor respiratorii superioare
- Reducerea coagulării sângelui și îmbunătățește sănătatea inimii
- Reducerea nivelului de colesterol în fluxul de sânge - proprietăți antioxidante
- Funcționarea bilei - ajută la reducerea nivelului de grăsime în ficat
- Proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antioxidante datorită compusului medical alicină.
Cum se poate consuma usturoiul pentru rezultate optime?
Pentru a profita de cele mai multe beneficii ale usturoiului, se consumă în stare crudă. Usturoiul gatit pierde o cantitate semnificativă din calitățile sale medicale. În plus, pentru a crește eficiența acestuia ca antibiotic natural, se recomandă consumul pe stomacul gol.
Sucul de lămâie sau câteva felii de lămâie vor estompa mirosul neplăcut al respirației după consumul acestuia.
Usturoiul este o plantă excelentă pentru crearea și menținerea stării generale de sănătate, dar mai are încă multe și mai puțin cunoscute calități.
Sursa: crudis.ro