Remedii naturiste pentru astenia de primăvara

Primăvara este un anotimp al renașterii! Nu numai al naturii, dar și al organismului.

Orice schimbare necesită adaptare, ceea ce înseamnă că pentru a se adapta noilor condiții de mediu, organismul are nevoie de resurse suplimentare de vitamine și minerale.

Poate ați auzit de așa numita astenie de primăvară, considerată a fi o depresie ușoară cauzată de schimbarea de anotimp. Conform medicilor, această astenie se manifestă printr-o stare apatică, de oboseală și pierderea interesului pentru activitățile obișnuite.

De asemenea, alte simptome ar putea fi - dureri de cap, apetit scăzut, epuizare, dureri musculare. Iar aceste simptome ne împiedică să ne bucurăm de soarele mult așteptat, de planuri noi și poate chiar de performanțe în activitatea noastră de zi cu zi.

Așadar, cum putem învinge sau chiar preveni astenia de primăvară?

Astenia de primăvară este practic un proces de adaptare. Iar o primă soluție pentru a ușura acest proces este grija pentru alimentație. Astfel, o dietă de început de primăvară ar trebui să includă alimente bogate în vitaminele E și C, magneziu, fier și calciu.  

Mai exact, ne este recomandat să consumăm legume și fructe verzi, cereale, miere de albine și multă apă. Vezi aici colecțiile noastre de apă nobilă Gorna Bania.

De ce să consumăm miere de albine primăvara?

Mierea de albine este cel mai sănătos aliment natural. Poate fi consumat ca îndulcitor pentru ceaiuri sau limonadă, dar și ca ingredient pentru băuturi alcoolice. Vezi aici tipuri de vin vechi din miere de albine.

Știm deja că proprietățile mierii de albine sunt numeroase și extrem de benefice mai ales pentru schimbările de sezon.

Mierea de albine are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva infecțiilor. Exact ce avem nevoie pentru lupta noastră interminabilă cu SARS-Cov 2, dar și pentru viroze, răceli sau alte boli respiratorii. 

Mierea de albine este o sursă sănătoasă de energie tocmai pentru ne bucura de primăvară indiferent de vreme și pentru a ne duce la capăt planurile de zi cu zi. 

Sigur, este important de precizat și faptul că mierea de albine îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar.

Dar mai important este să știm ce valori nutriționale ale mierii determină toate aceste proprietăți benefice.

O porție de 100 de grame de miere de albine conține:

  • Carbohidrati - 82 g (fibre si zahar);
  • Proteine - 0,3 g;
  • Potasiu - 52 mg;
  • Calciu - 6 mg;
  • Magneziu - 2 mg;
  • Vitamina C - 0,5 mg;
  • Sodiu - 4 mg;
  • Fier - 0,4 mg.

Practic toate acele resurse de vitamine și minerale precizate la început necesare pentru a preveni astenia de primăvară. 

Sănătatea însă nu include doar starea funcțională a corpului, ci și o atitudine potrivită. O viață interioară echilibrată va determina de asemenea o stare medicală bună.

Avem nevoie de plimbări în natură, de oameni pozitivi în jurul nostru, de activități plăcute și de sport. Toate acestea, pe lăngă o dietă sănătoasă, gânduri liniștite și emoții productive.

Așadar, bucurați-vă de primăvară cu toate resursele posibile, atât interioare, cât și exterioare și încărcați-vă cu speranță și încredere!

Vă invit să vizualizați și produsele noastre de post - biscuiți vegani din nuci, lămâie, alune, arahide pentru un plus de energie și bună dispoziție.

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere