Tratamentul miraculos care tratează afecțiunile respiratorii

Anotimpul rece este o perioadă a virozelor, bronșitelor și a multor altor afecțiuni respiratorii care necesită tratate și prevenite din timp. Natura oferă dintotdeauna soluții de vindecare pentru orice maladie. Dar care este cel mai eficient tratament naturist pentru afecțiunile respiratorii?

Călugării greci recomandă un tratament miraculos pe bază de ghimbir și morcov pe care îl folosesc ca remediu pentru problemele aparatului respirator.

Una dintre cele mai recunoscute rețete este sucul de ghimbir și morcoviAceste două ingrediente se folosesc în cantități egale, circa 100 g de morcov și 100 g de ghimbir proaspăt. Rădăcinile se curăță de coajă și se storc cu ajutorul aparatului de suc. Sucul rezultat se amestecă până la omogenizare și se consumă ca atare fără a fi diluat cu apă. La final adăgați o lingură de miere.

Sucul de morcov și ghimbir poate fi consumat de 2 ori pe zi timp de 20 de zile. Este recomandat de asemenea pentru reducerea frecvenței crizelor de astm.

Beneficiile ghimbirului

Atât ghimbirul, cât și morcovul au proprietăți decongestionante. Ghimbirul desfundă sinusurile, ajută la eliminarea secrețiilor excesive din plămâni și a poluanților din căile aeriene înainte ca aceștia să ajungă să irite plămânii.

Totodată, ghimbirul îmbunătățește circulația la nivel pulmonar și reduce severitatea afecțiunilor cronice.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ghimbirul reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii și îmbunătățește respirația. Trebuie de asemenea menționat că ghimbirul crește capacitatea plămânilor, maximizând astfel funcția lor.

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din Kaohsiung, Taiwan, a arătat că ghimbirul proaspăt (nu și cel uscat) este eficient împotriva infecțiilor respiratorii virale.

Vă invităm să încercați biscuiți vegani cu ghimbir pentru un desert delicios sau o gustare relaxantă. Produsele nu conțin gluten și sunt de post.

Beneficiile morcovului

Morcovul, a doua legumă din lume după cartof într-un clasament al consumului, este asociată din cele mai vechi timpuri cu puteri magice.

Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. 

Îmbunătăţește vederea: La nivelul retinei, vitamia A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care ajută la dezvoltarea vederii noaptea. Betacarotenul protezează şi împotriva cataractei.

Previne cancerul: Datorită conţinutului de falcarinol, morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, de colon şi mamar cu aproape o treime.

Reglează activităţile ficatului: La nivel hepatic, morcovul acţionează asupra bilei în special, dar se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului. Morcovul este şi cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care reglează tranzitul intestinal, cel care are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei.

Scade colesterolul: Morcovii scad nivelul colesterolului (care cauzează arteroscleroza), iar fibrele din compoziţia lui eliberează fluxul sângelui. Potasiul conţinut ţine presiunea sângelui sub control.

Piele sănătoasă: Ajută la vindecarea acneei, la uniformizarea tenului, contribuie la detoxifierea ficatului şi previne deshidratarea. Morcovii sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Curăţă dantura: Dacă sunt consumaţi după fiecare masă, morcovii acţionează ca un abraziv natural care elimină resturile alimentare şi placa bacteriană.

Așadar, consumați cât mai mult ghimbir și morcov și bucurați-vă de fiecare sezon, indiferent de temperaturi, fără riscul de îmbolnăvire. Pe lângă consumul de alimente nutritive, nu uitați să vă hidratați, să faceți fapte bune și să vă educați gândurile într-atât încât să vă păstrați echilibrul interior.

Sursa: lataifas.ro, adevărul.ro.

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere